Werken aan je netwerk

Ik ben niet op mijn mondje gevallen. En durf ook best wel op anderen af te stappen. Maar soms ervaar ook ik een drempel. Dat was mijn ervaring toen ik laatst een Mini Network Meeting (MNM) organiseerde bij Seats2Meet in Amersfoort. Tijdens zo’n MNM hebben de deelnemers de kans om hun netwerk uit te breiden. Een MNM duurt maximaal vijftien minuten zodat het weinig tijd kost.  En het kan een rendabele onderbreking van het werk zijn.

Ik kijk de zaal in waar zo’n 20 zelfstandig ondernemers geconcentreerd aan het werk zijn.  Mijn onderbuik gevoel zegt dat er deze keer wel eens heel weinig belangstelling kan zijn. Het gevolg daarvan is dat ik er tegenop zie om de mensen te storen en ze uit te nodigen voor de MNM. Tot mijn grote verrassing staan we even later met zijn achten in de kring van de Mini Network Meeting.

Mini Netwerk Meeting

Afhankelijk van de grootte van de groep stel ik twee tot drie vragen. Meestal begin ik met een voorstelrondje waarin ze de kans hebben om te vertellen wie ze zijn en waaraan ze op dit moment werken. Als Businesscoach ben ik wel gewend om gesprekken te leiden.  Het kost me dan ook niet veel moeite om dit rondje echt kort te houden. De tweede vraag die ik deze keer stel, is of er iets is waar ze tegenaan lopen en waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Dat kan de hulp zijn van een van de andere deelnemers aan de MNM, maar ook iemand uit hun netwerk. Altijd spannend zo’n vraag, want het vraagt een kwetsbare opstelling van de deelnemers. Ook deze keer is men zich bewust van de uitgelezen kans. Bijna iedereen heeft wel iets. Het varieert van review van een stuk tekst, op zoek naar nieuwe werkvormen, nieuwe contacten voor de samenwerking mbt een nieuw product, tot uitbreiding van het aantal opdrachten.

netwerk uitbreiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *